KS starších žáků 19. kolo

6. 6. 2022

TJ Šumice – FC Morkovice  3:2 (2:1)

Branky: Michal Kolínek 2, Ondřej Urbánek

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: S velkým očekáváním jsme přivítali na našem hřišti lídra tabulky, hráče Morkovic. Jelikož jsme v jarní části sezóny a v posledních zápasech na vítězné vlně, dal se očekávat naprosto vyrovnaný souboj. Hostující hráči nastoupili v sestavě 7 hráčích ročníku 2007 oproti našim 3. Nicméně kvalita našich hráčů zápas od zápasu jde nahoru a rovněž tak psychika hráčů je na vysoké úrovni díky tomu, že se prostě a jednoduše daří.  Zápas začal skvěle, navrátilec do sestavy a kapitán mužstva Michal Kolínek zavelel hned ve 2. minutě utkání a rychle jsme vedli. Následoval další gól již v 9. minutě a zdálo se, že utkání budeme mít pod kontrolou. Opak byl pravdou, neboť nejlepší hráč na hřišti byl Daniel Rakáš, který nám dělal ve středu zálohy obrovské potíže a nedokázali jsme si s tímto výborným středopolařem poradit. Je radost sledovat hráče, který disponuje takovými dovednostmi, které mnohdy nevidíte ani v mužstvech dospělých. Tento hráč zásoboval přihrávkami své spoluhráče a my jen horko těžko odvraceli nebezpečné výpady. Naštěstí se nám to dařilo až do 30. minuty, kdy se v malém vápně prosadil nejlepší střelec soutěže Alois Štěpán. Tento gól byl smolný, neboť jsme trestuhodně nechali propadnout na zem dlouhý aut, který doskočil až před hostujícího hráče, který v bezprostřední blízkosti neměl problém skórovat. Je to škoda, neboť do kabin by se nám lépe šlo s dvoubrankovým náskokem. Takto jsme soupeři vehnali novou krev do žil. Po poločase se hra přelévala z jedné strany na druhou s převahou soupeře, který na naší polovině hřiště trávil větší dobu se snahou o vyrovnání. Toto se mu i podařilo ve 44. minutě utkání po přímém kopu, který před naším brankařem velmi nepříjemně skočil a střela byla sražena do brány. Naše mužstvo však nesložilo své zbraně a snažilo se rychlými protiútoky hrozit. To se nám vyplatilo ve 49. minutě zápasu, kdy míč byl prostrčen k Ondrovi Urbánkovi, který věděl co má s míčem dělat a bezpečně jej do brány levačkou uklidil. Vedli jsme a soustředili se na obranu, kdy soupeř sice hrozil, ale nebyl přesný nebo důrazný. Naši kluci zaslouží pochvalu, zápas ubojovali do dalšího vítězství, 4 kluci hráli zápas v sobotu za dorost s vítězným koncem a vše tak má vítězný nádech, který si nechceme pokazit ani v Mařaticích.

Hráči utkání starších žáků:  Matěj Urbánek – je důležitým článkem týmu, soupeři mnohdy se snaží precizně tlačit míče vysoko tak, aby jej nezachytil, ale spíše se jim to nedaří a střely, které jsou v jeho dosahu bezpečně chytá. I v tomto zápase měl několik výborných a včasných zákroků, kterými tým podržel a i on rozhodl o těsném vítězství týmu.

Sestava: Matěj Urbánek – Alex Zuborňák, Matěj Bemer, Martin Kusák –  Ondřej Ševčík, Lukáš Synčák, Šimon Synčák, Kryštof Košiba – Ondřej Urbánek, Jan Zahálka. Střídající hráči:  Jakub Mulko, Daniel Pilát, Samuel Jorda.