3. kolo KS starších žáků

14. 9. 2021

Šumice – Dolní Němčí  6:3 (3:2)

Branky: Michal Kolínek 4, Matěj Urbánek, Kryštof Košiba

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: Třetí zápas sezóny jsme zvládli výsledkově, nikoli herně. Po velmi dobrém výkonu mužstva ve Strání se doma na hody očekávalo, že mužstvo naváže na tento výkon i v tomto zápase. Nestalo se tak a to z důvodu, že došlo k podcenění soupeře, u něhož hráči viděli, že dvakrát za sebou již prohráli a mysleli si, že to bude snadný zápas. Žádný zápas není snadný a každé utkání začíná za stavu 0:0 a nemělo by docházet k podceňování soupeřů již před utkáním a musíme se tedy připravit vždy na 100%. Druhou věcí, která hráče asi nemile překvapila, byl důraz soupeře, které naše mužstvo nemá v oblibě a proti tvrději hrajícímu soupeři moc neumíme hrát, neboť jsme spíše mužstvem, které se prosazuje technickou hrou, nikoli na sílu a důraz. Právě proto, že máme ostych před důrazným soupeřem, se stalo to, že jsme zápas v první půli vůbec neovládali a důrazný soupeř byl hodně k naší brance nebezpečný a důsledkem bylo to, že jsme prohrávali 2:1 a to zcela po zásluze. Darovanou penaltou ze strany rozhodčího, která nebyla a neměla být ani náhodou, jsme dokázali srovnat a do poločasu jsme ještě otočili skóre. Ve druhém poločase se obraz hry nijak výrazně neměnil, nicméně se zlepšila naše obranná činnost a soupeř byl méně nebezpečný. Podařilo se nám navýšit skóre a utkání dovést do vítězství, přičemž Honza měl navíc ještě dvě obrovské šance, které nedokázal proměnit v gól. Celkově předvedená hra nebyla líbivá, fotbal se hrál na velmi malém prostoru bez využívání volných stran hřiště, což se musí do dalšího zápasu zlepšit.

Hráči utkání starších žáků: Ondřej Ševčík – ačkoli není v zápase nějak výrazně vidět, jeho zákroky uprostřed hřiště zabraňují soupeři v rozvinutí útoku a jeho výkony jdou postupnými krůčky nahoru.

Sestava: Matěj Urbánek – Matěj Bemer, Lukáš Synčák, Alex Zuborňák, Lukáš Slabiňák – Michal Kolínek, Ondřej Ševčík, Šimon Synčák, Kryštof Košiba – Ondřej Urbánek, Jan Zahálka. Střídající hráči: Aleš Kunčík, Daniel Pilát, Samuel Jorda, Jakub Mulko, Filip Prachař.