Hodnocení sezóny 2022/2023

28. 6. 2023

Hodnocení sezony 2022/23

Každá sezóna začíná letní přípravou , na naši úrovni je krátká a hlavně si všichni vybíráme přes prázdniny dovolené, proto je to ještě těžší se nachystat na první kolo.
Nám začátek sezony vyšel herně ,ale už ne moc výsledkově. Vytvářeli jsme si hodně šancí a týmy, hlavně v domácím prostředí, přehrály. Ale nedokázali jsme svoje šance proměnit.
Postupem podzimu , jsme byli nuceni upravovat jak rozestavení tak i vyrotovat některé hráče na různých postech. Teprve v posledních zápasech podzimu , se nám povedlo posbírat pár, pro nás důležitých, bodů a tím uklidnit sebe, že v téhle soutěži máme co dělat.
Společně s kolegou jsme nachystali zimní přípravu , naplánovali jsme 5 přípravných utkání a soustředění v Luhačovicích.
Realita byly trochu jiná. Hodně zraněných hráčů a hlavně pracovní vytížení nám bránilo se pořádně připravit na první jarní kola. Jedna z mála věcí, co nás potěšilo, bylo vyzkoušet i naše dorostence, do kterých vkládáme hodně nadějí.
Hned první jarní kolo v Nivnici , kde jsme prohrály 3:0 nám bylo všem jasné, že budeme muset hrát do posledního kola o udržení v této soutěži. Znovu nás srazilo zranění dalších hráčů nebo pracovní vytížení. Byli jsme nucení za pochodu ,některé hráče přeučovat na jiných postech, než byli zvyklí. Sbírali jsme body hlavně za remízy a tabulkou propadali čím dál hlouběji. Až poslední zápasy jsme zvládly výsledkově a díky nasazení všech posledních sil, skončili na 11 místě.
Musím říct na rovinu, že hodně hráčů muselo jít přes bolest, aby se nám povedlo dohrát sezonu a zachránit se.
Do budoucna bychom chtěli rozšířit kádr o nové posily z okolních klubů a hlavně po domluvě s vedením oddílu, dostanou víc prostoru i naši dorostenci.
Poděkování patří všem hráčům, funkcionářům a divákům co nám fandili.

Šumice zakončili sezonu na 11.místě. Kdo viděl zápasy Šumic, asi by mohl souhlasit, že konečné umístění a celkový počet bodu nasbíraných za jaro ( 13 bodů ) asi úplně neodpovídá, ale je to holá pravda, kluci trpěli. Dokonce získali o jeden bod méně než na podzim. Dá se říci, že od prvního jarního zápasu v Nivnici se jelo na 110% a hrálo se o záchranu. Spousta remízových zápasu, který snad málo kdo pamatuje, aby výsledek byl 0:0 nebo 1:1 … měli skončit výhrou. Holt se hrálo až do posledního kola, a celé jaro bylo komplikované jak s body tak hráči, jak popisuje trenér Martin Zicha.

 

Čísla

Podzim 14 bodu, jaro 13 bodů

Doma 9. místo, venku 13 bodu

21 bodu doma, 6 bodu venku

Branky 49 vstřelných 60 obdržených

Do všech utkání zasáhlo celkem 23 hráčů – včetně 2 hráčů  základní školy