KS starších žáků 2. kolo

13. 9. 2022

TJ Šumice – FK Kunovice  0:3 (0:1)

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: Druhý zápas sezóny nám nevyšel, hlavně střelecky, neboť mezihra nebyla úplně špatná a se soupeřem jsme drželi herně krok. Víme o tom, že letošní sezóna bude pro nejstarší hráče žáků těžká, neboť za víkend absolvují ještě utkání za dorost a tudíž jejich výkon po těžkém utkání může mít v žákovské kategorii své nedostatky. V neděli k nám přijel soupeř z Kunovic, který sestoupil z Krajského přeboru žáků. Dalo se očekávat tedy těžké utkání, což se potvrdilo. Soupeř stavěl na nejstarších hráčích, které jsme bohužel nedokázali úplně a dokonale bránit. Tito hráči nám nebezpečně pronikali do naší obrany a jen horko těžko se nám dařilo je bránit.  Ke konci první půle jsme po sérii chyb v obranné činnosti inkasovali gól a tak jsme také odcházeli do kabin. Neměli jsme v první půli nějaké vyložené šance a bylo jasné, že v tomto utkání jich mnoho mít ani nebudeme. Do druhé půle jsme nastoupili s odhodláním něco s výsledkem udělat a přitlačili jsme soupeře více k jeho bráně. Ve druhé půli jsme měli herní převahu, ale bohužel jsme si nechali dát úplně laciný druhý gól (brankař v tomto případě nemá čisté svědomí). Třetí branku jsme dostali po nedůsledné obranné činnosti, jelikož brankář přímý kop úspěšně vyrazil a hráč soupeře nikým neatakován uklidil míč ke vzdálenější tyči. Naše obrana nemůže nechat gólmana ve štychu a jeho vyražený míč musí dobíhat! Co se týká naší hry směrem dopředu, bylo to velmi obtížné, neboť starší zkušení hráči soupeře nám nedávali moc prostoru. V kabině o poločasu bylo hráčům řečeno, že v tomto zápase moc šancí nebudeme mít a musíme je tak proměňovat. Celkem třikrát jsme se ve druhé půli dostali tváří v tvář brankáři soupeře, ale ani jednou se nám nepodařilo jej překonat. Je to škoda, neboť předváděná hra neodpovídá výsledku utkání, ale v těchto zápasech je důležité proměňovat šance, což rozhoduje, soupeř je využil, my ne, proto jsme prohráli. Tak snad příště, třeba hned ve Strání.

Hráč utkání starších žáků:  Matěj Bemer – je velmi těžké vyzdvihnout někoho v prohraném utkání, ale jeden se přece jen našel. Má dar být tam, kde je to potřeba a hasí v poslední chvíli šance soupeře, což je rozhodující. Je tvrdý, nekompromisní a neústupný obránce, takový, jaký obránce má být.

Sestava: Matěj Urbánek – Samuel Jorda, Alex Zuborňák, Matěj Bemer, Filip Le –  Jakub Mulko, Jan Zahálka (kapitán mužstva), Ondřej Ševčík, Kryštof Košiba – Ondřej Urbánek, Barbora Synčáková. Střídající hráči:  Daniel Pilát, Radim Lidiak, Václav Veselý.