KS starších žáků 20. kolo

12. 6. 2022

SK Mařatice – TJ Šumice 0:2 (0:1)

Branky: Michal Kolínek, Jan Zahálka

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: Do Mařatic jsme jeli jako favorit. Hovoří o tom postavení v tabulce a také to, že už 7 zápasů jsme neprohráli a naposledy jsme porazili první Morkovice. Nálada v týmu je výborná, na hřišti se nám daří a vyhýbají se nám zranění. V úvodu utkání se hra přelévala z jedné strany na druhou, hráli jsme proti větru a tak soupeř se častěji dostával k naší bráně. Jednou zahrozil, když se střela otřela o břevno branky. Ale to bylo ze strany soupeře vše a postupem času jsme začínali mít navrch. Kombinační hrou po zemi se nám dařilo velmi úspěšně dostat se až na dostřel, ale buď nepřesnost nebo slabé zakončení neskončilo gólem. Posledních 10 minut první půle jsme měli utkání pod svou kontrolou, ovládali jsme střed pole a zejména přes pravou stranu se nám dařilo pronikat do soupeřovi obrany. V první půli jsme měli asi 3 brankové příležitosti, ale využili jsme jednu z bezprostřední blízkosti, dorážkou. V kabině jsme si řekli, že budeme stále pokračovat ve hře po zemi, která se nám dařila v první půli i z důvodu, že silný vítr jsme měli v zádech. Tato podpora větru také rozhodla o tom, že asi 30 minut hry se odehrálo na soupeřově polovině, ale díky silné obraně se nám nedařilo prosadit. Až ve chvíli, kdy soupeř vysunul svého stopera, ve snaze o vyrovnání, tak po dlouhém míči Honza Zahálka krásným lobem přehodil gólmana a o osudu zápasu tak bylo rozhodnuto. Nebyl to lehký zápas, ačkoli jsme měli utkání pod svou kontrolou, nedařilo se nám projít přes velmi dobře hrající obranu soupeře a vítězství je po velmi dobrém výkonu celého mužstva zaslouženou odměnou. Vytrvalost, soustředěnost a píle celého mužstva po celé utkání bylo příkladné. Škoda jen, že jsme nevstřelili více branek ze šancí, které jsme měli, ale skutečně obrana soupeře i s jejím gólmanem byla na vysoké úrovni. Tímto výsledkem jsme si připravili půdu na to, skončit v soutěži na vynikajícím 2. místě a záležet tak bude už jen na hráčích, jak se připraví na přímý souboj o toto umístění v posledním zápase s hráči Hluku.

Hráč utkání starších žáků:  Lukáš Synčák – byl pevnou hradbou pro soupeřův útok. Neprošel přes něj snad ani jediný hráč, kdy ve druhé půli měl několik důležitých zákroků, které zastavily nebezpečný útok soupeře. Na čem by měl zapracovat a zlepšit se, je komunikace s ostatními hráči.

Sestava:  Martin Kusák  – Matěj Bemer, Lukáš Synčák, Lukáš Slabiňák, Alex Zuborňák – Michal Kolínek,  Šimon Synčák, Ondřej Ševčík, Kryštof Košiba – Ondřej Urbánek, Jan Zahálka. Střídající hráči:  Daniel Pilát.