KS mladších žáků 2. kolo

13. 9. 2022

TJ Šumice – FK Kunovice  5:4 (2:3)

Branky: Radim Lidiak 2, Matěj Urbánek 2, Viktor Slačálek

Hodnocení trenéra k utkání mladších žáků: Historický okamžik! Přesně po dvou letech a 6 dnech! přesně se nám podařilo v Krajské soutěži žáků zvítězit. Je to opravdu dlouhá doba a kluci si to zasloužili. I když by se dalo polemizovat o námi vstřeleném posledním gólu z penalty, zda měla či neměla být písknutá, ale rozhodčí to tak viděl a tento gól rozhodl o našem vůbec prvním vítězství v soutěži. Utkání bylo od začátku z naší strany velmi vlažné a nechali jsme si dát laciné branky, nicméně postupem času jsme se začali dostávat do utkání a začali si více věřit. Srovnali jsme hru a postupem času jsme začali soupeře přehrávat. A začali jsme jej srovnávat i výsledkově, jelikož jsme prohrávali rychle 2:0, ale podařilo se nám vyrovnat. Nicméně první půle skončila 2:3 v náš neprospěch, ale předváděná hra nebyla špatná. Bojovali jsme s nasazením a snahou s výsledkem něco udělat a do toho jsme také vstoupili do druhého poločasu, ve kterém jsme hned v úvodu vyrovnali. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a byl k vidění bojovný zápas. Z jedné šance jsme obdrželi gól a soupeř vedl. Nicméně my jsme začali mít více ze hry a byli jsme nebezpeční. Těsně před koncem se nám podařilo vyrovnat a z již zmíněné penalty jsme rozhodli o historickém vítězství mladších žáků v soutěži. Kluci zaslouží velkou pochvalu za snahu a bojovnost, která se jim vyplatila. Na trénincích budeme na sobě pracovat tak, aby takových vítězství bylo co nejvíce.

Hráč utkání mladších žáků:  Radim Lidiak – i přes to, že zavinil penaltu, když mu velmi dlouho trvalo odkopnutí míče od brány, tak jeho další dvě proměněné penalty pomohly mužstvu psychicky a vyburcovaly hráče k výkonu, který přinesl kýžený úspěch v celém zápase.

Sestava: Radim Lidiak – Samuel Jorda, Štěpán Hauerland, Radim Zajíc – Matěj Krovina, Viktor Slačálek – Daniel Pilát, Matěj Urbánek. Hráči na střídání:  Václav Marek, Václav Veselý, Michael Javor, Matěj Pačínek.