KS starších žáků 21. kolo

17. 6. 2022

TJ Šumice – Spartak Hluk  1:4 (0:3)

Branka : Kryštof Košiba

 

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: Poslední utkání sezóny jsme nezvládli a neunesli jsme tíhu okamžiku. Nicméně nebyla to žádná ostuda, ale musíme se sklonit před výborně hrajícím soupeřem. Kluci (a jedna dívka) z Hluku předvádí velmi dobrý kombinační fotbal s tím, že jsou nejen výborní na míči, ale pohybově a kombinačně nás převyšují. Bohužel oproti tomu se nesešly naše předcházející dobré výkony a někteří hráči předvedli zrovna v tomto důležitém zápase podprůměrný výkon, který prostě nestačil. Možná to však bylo tím, že soupeř byl opravdu velmi kvalitní a nedovolil nám to, co ostatní soupeři. Od úvodu utkání jsme se soupeřem jakž takž drželi krok a tohoto jsme nepouštěli do šancí i když nás kombinačně přehrával. My jsme měli náznaky brankových příležitostí, ale gól se nám nepodařilo dát. Z prvního gólu se naopak radoval soupeř z penalty, po nešťastné ruce ve vápně. V takových zápasech je rozhodující to, kdo první vstřelí branku, která ovlivní celý průběh utkání. Bohužel druhá a třetí branka jde na vrub obranné činnosti mužstva, kdy u druhé to byla nedomluva mezi stopery a u třetí opět nedůsledné bránění při autovém vhazování soupeře. Se ztrátou tří branek jsme odcházeli do kabin, kde po domluvě hráčům se změnil obraz hry, jelikož jsme začali soupeře tlačit již při jeho rozehrávce. Bohužel tato činnost je však velmi fyzicky náročná, což se projevilo na konci utkání, kde už mužstvo nemělo síly. Nicméně se nám podařilo snížit na rozdíl dvou branek po pěkné akci Kryštofa Košiby a zdálo se, že můžeme ještě s utkáním něco udělat. Bohužel Michal Kolínek za chvíli po našem gólu neproměnil vyloženou šanci z malého vápna a soupeř nám dal 4 gól z dálky. Utkání nebyl žádný propadák, bojovali jsme až do konce, ale na lepšího soupeře to jednoduše nestačilo. Je to také o proměňování šancí, kdy soupeř je proměnil a my ne. Toto utkání nám ukázalo, že máme ještě hodně práce, kdy jen poctivým tréninkem a vlastním osobním přístupem hráčů, může dojít ke zlepšení. První náznaky tu jsou, na podzim jsme získali 21 bodů a na jaro 22, takže výkony mají mírně stoupající tendenci a v tom chceme pokračovat. Pokud se podíváme na sestavu Hluku, tak v ní najdeme jen 5 hráčů ročníku 2007, tudíž v příští sezóně toto mužstvo bude opět naším velkým soupeřem, na kterého se musíme výkonnostně připravit.

Hráči utkání starších žáků:  Kryštof Košiba – jeho výborný výkon byl okořeněn zaslouženou brankou, kdy bohužel ostatní hráči se k jeho výkonu nepřipojili a i když jako obvykle zásoboval vápno soupeře výbornými centry z levé strany, tyto vyšly naprázdno.

Sestava: Matěj Urbánek – Lukáš Synčák, Alex Zuborňák, Matěj Bemer, Lukáš Slabiňák –  Martin Kusák, Šimon Synčák, Kryštof Košiba, Michal Kolínek – Ondřej Urbánek, Jan Zahálka. Střídající hráči:  Jakub Mulko, Daniel Pilát, Ondřej Ševčík, Samuel Jorda.