KS starších žáků 10. kolo

1. 11. 2021

Dolní Němčí – Šumice  2:4  (2:2)

Branky: Michal Kolínek 2, Kryštof Košiba, Jan Zahálka

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: Ačkoli postavení v tabulce a celkový počet bodů ukazoval, že bychom měli být v zápase s Dolním Němčí jasným favoritem, od začátku zápasu tomu nebylo tak. Hráči soupeře měli na soupisce celkem 7 hráčů ročníku 2007 a bylo to znát. Hlavně v první půli nám soupeř zle zatápěl a rychlými protiútoky velmi hrozil. Jen se štěstím se nám dařilo tyto útoky odrážet, ale bohužel jsme neustále výsledkově dotahovali. Prohrávali jsme postupně 1:0 a také 2:1. Naštěstí jsme dokázali vždy na gól soupeře vždy odpovědět a do druhé půle jsme šli s vyrovnaným skóre 2:2. Postupem času jsme začali získávat navrch a začali jsme soupeře přehrávat a více se prosazovat a naše nebezpečnost se projevila ve vyložených šancích, které jsme však nedokázali proměnit v gól. Chvíli se zdálo, že se nám neproměňování šancí vymstí, ale naštěstí soupeř ve druhé půli nebyl již tak nebezpečný a dařilo se nám jeho protiútoky zachytit již hned na začátku. Trochu nám pomohl i vítr, který nás hnal směrem dopředu a soupeře jsme nepouštěli z jeho poloviny. Zdálo se i, že soupeři docházejí síly a my máme více natrénováno, což se projevilo v tom, že jsme ve druhé půli soupeře přehrávali a více se prosazovali, což vedlo ke vstřelení dvou branek a zaslouženému vítězství. Trochu se očekával snadnější zápas, ale soupeř udatně vzdoroval, utkání bylo v první půli velmi vyrovnané. Jsme rádi za konec podzimní části soutěže, neboť naši hráči mají díky značnému počtu odehraných zápasů (i v dorostu) různé druhy zranění, kdy přestávku velmi vítáme. V tomto zápase zvítězila silnější morálka a touha po vítězství, nasazení celého mužstva, kdy výhra je zaslouženou odměnou. Postavení v tabulce a bodové skóre slibuje v jarní části sezóny napínavá utkání a budeme rádi za podporu fanoušků, kteří nás přijdou opět podpořit.

Hráč utkání starších žáků:  Alex Zuborňák – po zranění Lukáše Synčáka na něj spadl těžký úkol udržet obranu mužstva. Toto se mu podařilo a svého úkolu se zhostil velmi dobře, neboť již v první půli, kdy tento úkol převzal, nepustil za svá záda soupeře k nebezpečnému zakončení. Dokonce se mu několikrát podařilo vyvést míč až do útoku, z čehož pro nás plynuly nebezpečné šance.

Sestava: Matěj Urbánek  – Matěj Bemer, Lukáš Synčák, Lukáš Slabiňák, Alex Zuborňák – Michal Kolínek,  Šimon Synčák, Ondřej Ševčík, Kryštof Košiba – Ondřej Urbánek, Jan Zahálka. Střídající hráči: Aleš Kunčík, Daniel Pilát, Samuel Jorda, Jakub Mulko.