KS mladších žáků 10. kolo

1. 11. 2021

Dolní Němčí – Šumice 6:0  (3:0)

Hodnocení trenéra k utkání mladších žáků: Při pohledu na rozcvičující se mužstvo domácího Dolního Němčí o počtu 17 hráčů šla velká obava nad výsledkem utkání. Nicméně i když síla soupeře byla vysoká, naši kluci se nevzdali a rvali se se soupeřem a s výsledkem. Chtěl bych zde jen připomenout, že první utkání s tímto soupeřem jsme prohráli doma vysoko 1:11 a nyní se hrálo v Dolním Němčí a na nás se vždy každý chce vytáhnout. Opak byl pravdou, naši kluci se velmi dobře snažili bránit a nepouštěli protivníka k naší bráně. Ten se tedy snažil ohrožovat naši bránu z větší dálky, ale jeho střely byly víceméně nepřesné. Dokonce jsme se asi ve dvou případech v první půli dostali do dvou vyložených šancí, ale nedokázali jsme je proměnit v gól. Je pravdou, že soupeř na nás točil dvě celé sedmičky hráčů a my jsme měli pouze jednoho hráče na střídání a bylo to jen čekání na to, kdy dostaneme gól. Nicméně skvěle chytající brankař dělal co se dalo a za jeho záda propadly střely, které skutečně nedokázal chytit a gólu zabránit. Postupem času naše mužstvo dospívá a seznamuje se jak se soupeři, tak s úrovní soutěže a musíme říci, že výsledkově, tak jak trénujeme, se zlepšujeme a již nedostáváme tolik gólů jako na začátku soutěže. To je smyslem fotbalu, neustále se zlepšovat, poctivě trénovat až do doby, kdy začneme vítězit. Pokud vydržíme, nevzdáme to a nepřestaneme jít za lepšími výsledky, ty se jednou dostaví. Kluci jen tak dál.

Hráč utkání mladších žáků:  Matěj Urbánek – naše mužstvo se na jeho výkony může spolehnout, je opravdu hráčem, o kterého se kluci můžou opřít a je na něj spoleh. I v tomto utkání prokázal, že na levé paži nenosí kapitánskou pásku jen tak zbůhdarma, ale zcela zaslouženě.

Sestava: Matěj Urbánek – Samuel Jorda, Aleš Kunčík, Radim Zajíc – Viktor Slačálek, Daniel Pilát – Eliáš Bruštík, Jakub Mulko. Hráči na střídání: Václav Marek