KS starších žáků 9. kolo

26. 10. 2021

Šumice – Strání 1:5 (0:3)

Branka:  Jan Zahálka

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: Utkání se staršími žáky ze Strání jsme nezvládli. Ačkoli byli naši hráči před zápasem ze strany trenéra upozorněni, že zápas bude jiný než ve Strání (kde jsme soupeře zaskočili a zvítězili 6:3), že jejich hráči na nás již budou lépe připraveni, naši hráči si z tohoto upozornění bohužel moc nevzali. Zápas jsme začali velmi lehkovážně a zejména naše obrana nebyla dostatečně důsledná v obsazování hráčů, kdy slovo „natěsno“ asi nikdo z nich nezná. Pokud máme proti sobě lepšího soupeře, slovo natěsno musí být ještě těsnější, abychom měli jakous takous šanci odebrat míč ve chvíli, kdy na tohoto hráče míč směřuje. Jakmile jsem od něj daleko, tak tento lepší hráč si jednoduše míč převezme, otočí se k naší bráně a to už se skutečně brání velmi špatně. Toto se nám první poločas třikrát vymstilo a dostali jsme laciné góly po našich velkých chybách v obraně. To byl ještě pan rozhodčí milostivý, neboť měla být proti nám kopána penalta, kterou nám za jasný faul ve vápně odpustil. Zmrzlý a mokrý terén nám dělal velké problémy (ten je ale pro všechny stejný) a nemohli jsme se k ničemu dostat, neboť lepší soupeř nás výborně napadal, obsazoval a odebíral nám míče.  O poločase jsme si v kabině něco řekli v tom, že budeme chtít ještě s výsledkem něco udělat. To se potvrdilo v prvních minutách druhé půle, kdy jsme sice inkasovali další branku, ale také jsme jeden gól dali. Bohužel v průběhu utkání došlo k tomu, že se zranili dva hráči základní sestavy a to je proti výborně hrajícímu soupeři mnoho a obraz hry se až do konce moc nezměnil. Za zmínku stojí bojovná hra našich útočících hráčů, kteří se doslova rvali s vyspělou obranou soupeře. Velmi těžké utkání s kvalitním soupeřem jsme sice prohráli, ale to nás musí posunout dále k ještě větší píli při trénincích i mimo ně, kdy na každém hráči je, aby i mimo stanovené tréninky na sobě dále pracoval. Jako kaňka na utkání je nemístná a zbytečná slovní přestřelka hráčů v kabině po utkání, kdy svalování viny za prohraný zápas na jednotlivé hráče je úplná hloupost, za výkon a výsledek odpovídá celý kolektiv. Každý hráč by měl vědět, co se mu v utkání nepovedlo, co pokazil, poučit se z toho a pokud to neví, ať se zeptá trenéra, ten mu rád řekne, na čem by měl zapracovat a co se mu v utkání (ne)povedlo.

Hráč utkání starších žáků:  Matěj Urbánek – jen velmi těžko se hledá hráč, který v prohraném zápase byl oporou mužstva, ale náš brankař mužstvo několikrát podržel a nebýt jeho, rozdíl ve skóre by byl ještě výraznější. Jeho brankářské dovednosti jsou zápas od zápasu lepší a lepší.

Sestava: Matěj Urbánek – Lukáš Synčák, Alex Zuborňák, Lukáš Slabiňák, Matěj Bemer – Michal Kolínek, Ondřej Ševčík, Šimon Synčák, Kryštof Košiba – Ondřej Urbánek, Jan Zahálka. Střídající hráči: Aleš Kunčík, Samuel Jorda, Jakub Mulko.