KS starších žáků 7. kolo

12. 10. 2021

Šumice – Hluk  0:6 (0:3)

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: Zápas s městským klubem z Hluku byl nad naše síly. Bohužel jsme nedokázali reagovat na výborně kombinující hráče tohoto mužstva a propadali jsme snad ve všech herních činnostech. Vyspělé hostující mužstvo nás přehrávalo zejména v kombinační hře a také v tom, že nás nepouštělo do nebezpečných šancí, prostě a jednoduše dobře bránili. Bohužel jsme si nedokázali poradit s výborně hrajícími křídly soupeře a propadali jsme tedy hlavně v obranné činnosti, z čehož plynuly šance soupeře a následné góly. V zápase se dokonce zdálo, že naši hráči hrají naivně, domnívali se, že přijel soupeř, který nebude tak silný a došlo k podcenění soupeře, zase. Musíme se naučit hrát hlavně ze zajištěné obrany a následně podnikat protiútoky, ne naopak. Nedařilo se nám držet míč v útočné fázi a jednoduše to prostě proti výborně hrajícímu soupeři nešlo. Musíme říci, že prohru jsem si zasloužili svým předvedeným výkonem, který bohužel odpovídal výsledku utkání. Možná to bylo trochu kruté, nějaký ten gól jsme si třeba i zasloužili, ale nedali jsme ho a proto takový výsledek. Je to velké poučení do budoucna s tím, že mužstvo musí být na takové zápasy lépe připraveno a lépe se přizpůsobit na vývoj utkání, které zasluhovalo vetší odpovědnost směrem dozadu, tedy lépe bránit a to kompletně celé mužstvo. V pátek nás čeká další utkání v Luhačovicích, na které se naši hráči snad lépe připraví a to jak po fyzické, tak psychické stránce. Psychika je také velmi důležitá, neboť nelze přijmout chování našeho kapitána, který zcela nevhodně u rozhodčí reaguje na nemístné výpady soupeře a dostane za to žlutou kartu a následně po vystřídání si vysvleče na hřišti dres, za což je obvykle opět žlutá karta. Můžeme být tak rádi, že ze strany výborně pískající rozhodčí, náš kapitán nebyl vyloučen, jelikož by tak oslabil do dalšího zápasu nejenom mužstvo žáků, ale i možná mužstvo dorostu, kde pravidelně nastupuje.

Hráč utkání starších žáků:  Filip Prachař – ačkoli toho v létě moc nenatrénoval, v zadních řadách mužstva mu to svědčí a je platným hráčem, i v tomto zápase předvedl několik výborných zákroků na poslední chvíli, které zabránili vstřelení gólu.

Sestava: Matěj Urbánek – Alex Zuborňák, Filip Prachař, Lukáš Slabiňák, Matěj Bemer – Michal Kolínek, Martin Kusák, Šimon Synčák, Kryštof Košiba – Ondřej Urbánek, Jan Zahálka. Střídající hráči: Aleš Kunčík, Samuel Jorda, Ondřej Ševčík.