5. kolo KS starší a mladší žáci sk. B

5. 10. 2020

Starší žáci : TJ Šumice – TJ Mařatice  4:2  (poločas 2:1)

Góly: Kryštof Košiba 2, Michal Kolínek 2

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: Po nočním dlouhotrvajícím dešti byla obava, zda bude hřiště připraveno ke hře a nebude podmáčené, což se nestalo a mohlo se hrát. Od úvodu utkání jsme měli mírnou převahu, kdy soupeř se snažil přes své nejstarší hráče držet tempo hry. Toto se mu i dařilo, neboť my jsme mu to dovolovali tím, že jsme nedokázali více roztáhnout hru do šíře hřiště a neustále jsme se tlačili středem hřiště, kde bylo plno hráčů. Dařilo se nám úspěšně zachytit protiútoky soupeře, odvracet je a po pěkných akcích po přenesení hry na druhou stranu se nám podařilo také dvakrát Kryštofem skórovat. Soupeř se do vyložených šancí nedostával, až na jedinou, kterou jsme mu dovolili, když jsme nechali do obrany propadnout míč a největší a nejrychlejší hráč soupeře prostřelil pod tělem našeho brankaře míč do naší brány. Ačkoli jsme vedli jen 2:1, měli jsme balón více na svých kopačkách a byli jsme pro soupeře nebezpeční, avšak do poločasu se nám nepodařilo již vstřelit branku žádnou, i když jsme na to šance měli. V kabině o poločase jsme si řekli něco o roztahování hry na celou šíři hřiště a hned v úvodu druhé půle Ondra dlouhým pasem na Michala ukázal, kde je cesta za úspěchem, jelikož po dlouhé přihrávce a individuální akci jsme vedli 3:1. I v druhé půli jsme měli více ze hry a soupeř se snažil o jediné, dát míč urostlému útočníkovi, který by sám něco vymyslel. Toho však výborně bránil Vítek i s Benym, i když jednou se to nepodařilo a skončilo to gólem v naší síti. Nicméně to bylo vše, co jsme soupeři dovolili a zcela zaslouženě jsme v utkání zvítězili.

Hráč utkání starších žáků:  Vítek Kunčík – v minulém zápase v Morkovicích mu to nešlo tak dobře jak si sám představoval, kdy v tomto utkání to bylo úplně jiné. Zodpovědně bránil a odvracel míče, které směřovaly do naší obrany. V druhé půli měl na sebe nejlepšího hráče soupeře, kterého až na jedinou výjimku ubránil a pomohl tak mužstvu k vítězství.

Mladší žáci : TJ Šumice – TJ Mařatice  9:2  (poločas 5:2)

Góly : Michal Kolínek 6, Kryštof Košiba, Ondřej Ševčík, Jakub Mulko

Hodnocení trenéra k utkání mladších žáků: Postupem času si začíná takzvaně „sedat“ sestava a kluci začínají na svých postech o sobě vědět a tomu odpovídá i sehranost týmu. Máme zajištěnou obranu zkušenými hráči, dvě štiky v záloze, kteří jsou vhodně doplněni útočníky. Je pravdou, že Michal je rozdílovým hráčem, kdy opět dal 6 gólů!, což udělá výsledek, nicméně k jeho výkonu se začínají přidávat i hráči, kteří takovou výkonnost dříve neměli, což je jen dobře. Je důležité, že se týmu daří, neboť tím jde nahoru celé mužstvo a skutečně se to tak i na hřišti projevuje. Soupeře jsme jasně přehráli, kdy v druhé půli jsme ho na naši polovinu pustili jen minimálně a Matěj v brance se musel nudit. 🙂  Zcela zasloužené vítězství proti slabšímu soupeři a gratulace všem hráčům za odpovědný výkon a pochvala je o to větší, že někteří hráči měli v nohou celý zápas starších žáků.

Hráči utkání mladších žáků:  Ondřej Ševčík a Jakub Mulko – oba byli ve správný čas na správném místě a dali soupeři gól. Ondra se postupem času začíná výrazně zlepšovat v napadání soupeře, v zájmu o hru, bojovnosti a nasazení, což je ku prospěchu celého mužstva. Kuba je důrazný v osobních soubojích a v útoku je tato činnost důležitá, jelikož má proti sobě rázné obránce. Oba dali svůj první gól v mladších žácích a doufám, že nebyl nadlouho poslední.