Gazda CUP 2020

14. 6. 2020

Turnaj mladších žáků v Uherském Brodě

 

Naši mladší žáci (ročník 2007 a mladší) se v sobotu dne 13.6.2020 v dopoledních hodinách zúčastnili turnaje v Uherském Brodě na počest dlouholetého člena ČSK Uherský Brod Miroslava Kreisla zvaného Gazda (trénoval i mě v žácích).

V dusném a úmorném slunečném počasí jsme odehráli celkem 6 zápasů po 20 minutách! Fyzicky náročné zápasy se soupeři, kteří jsou minimálně o soutěž výše jsme zvládli s velkou ctí. Se soupeři z Krajské soutěže, tedy o soutež výše, jsme odehráli rovnocenné partie, kdy s SK Louky prohra 2:1, s TJ Dolním Němčí prohra 2:1, remíza s TJ Veselím nad Moravou 1:1 a výhra s TJ Strání 2:1 jsou toho důkazem. Dokonce utkání s TJ Dolní Němčí mělo skončit naší výhrou, byli jsme jednoznačně lepší než-li soupeř, ale znáte to nedáš-dostaneš se v tomto zápase projevilo naplno a naše střelecká nemohoucnost byla očividná. Škoda, neboť tato výhra by nás posunula v tabulce výše, než na konečné předposlední 6. místo. Zápasy se soupeři o dvě třídy výše z Krajského přeboru bylo pro naše kluky již nad jejich síly, neboť silní soupeři z Uherského Brodu (výsledek 2:5) a Bojkovic (výsledek 0:4) již disponují hráči, kteří spolu v mladších žácích hrají pravidelně spolu, narozdíl od našich kluků, kteří jsou v soutěži Okresního přeboru bez rozdílu věku, tedy jen žáci.

Celkové hodnocení turnaje je velmi pozitivní, kluci si vyzkoušeli zápasy se soupeři z vyšších soutěží a je velmi pozitivní, že jsme nepropadli a žádnou ostudu neudělali. Navíc a co je velmi pozitivní, nebylo vidět, že bychom z kvalitních soupeřů měli přemíru respektu nebo dokonce strach, přitom jsme měli v týmu dva hráče ještě z přípravky. Pochvalu zaslouží naprosto všichni hráči, kteří k turnaji přistoupili velmi svědomitě a odpovědně, bojovali až do úplného konce, což se jim vrátilo zpět právě v posledním utkání, ve kterém jsme zvítězili. Jako nejlepší hráč z našeho mužstva vyhlášen po zásluze Michal Kolínek.

Hráči turnaje na fotografii: Stojící řada zleva Filip Prachař, Ondřej Ševčík, Kryštof Košiba, Jan Zahálka, Aleš Kunčík, Alex Zuborňák, řada dole zleva Lukáš Synčák, Matěj Bemer, Michal Kolínek, Šimon Synčák, Lukáš Slabiňák, ležící brankař Jakub Mulko.

Trenér Josef Podešť, vedoucí mužstva Richard Synčák (fotograf).