Trenér Martin Zicha končí po 8 letech v Šumicích

16. 11. 2023

Martin Zicha končí po 8 letech 

Vedení fotbalového oddílu TJ Šumice tímto vyjadřuje obdiv a uznání dlouholetému trenérovi mužů Martinu Zichovi, který za své 8 leté působení v našem oddíle odvedl obrovský kus práce, kdy slova díků nemůžou brát konce. Jeho loučení s oddílem je v hloubi našich srdcí velmi bolestivé, neboť jsme si k sobě našli nejen společnou fotbalovou cestu, ale i cestu v osobní rovině, a proto na něj nikdy nezapomeneme. Jeho charakterové vlastnosti se slučují s filozofií oddílu a považujeme za malý zázrak skutečnost, že trenér jeho kvalit dokázal zůstat u naší vesnické kopané tak dlouho. Byl hlavním strůjcem úspěchů v tak vysoké soutěži jakou pro nás 1. A třída s její vysokou kvalitou je. Všechno jednou končí a něco nového začíná, kdy nelze v žádném případě říci, že odchod pana trenéra Martina Zichy byl zapříčiněn jen výkony mužstva dospělých. Spíše se jedná o rozvod z rozumu, kdy již nadešel čas, jak pro trenéra, tak pro mužstvo dospělých. Snad dost možná tento krok bude možným impulsem pro hráče, k jejich budoucí poctivější práci v trénincích a na hřišti.

Rádi bychom Martinu Zichovi popřáli vše nejlepší nejen v tom fotbalovém životě, ale zejména v tom osobním, který považujeme za významně důležitější. Martine, ze srdce, ať se Ti daří!

Vedení TJ Šumice.

 

„V pondělí večer jsem požádal kluky z výboru o uvolnění z pozice trenéra Áčka v Šumicích. Na začátku hned říkám, že mě nikdo nevyhazoval ,ale odcházím na vlastní žádost. Důvody nechci dál rozebírat, protože jsem je řekl na sobotní pozápasové schůzi. Přeju vám všem ať se vám daří jak v osobní, tak ve fotbalovém životě. Děkuji všem hráčům, funkcionářům a divákům za podporu a musím říct od srdce, že mi budete všichni chybět.“

Martin Zicha