Dorostenecká kopaná

4. 10. 2021

Komentář k odehraným zápasům dorostu

Jalubí – Šumice 2 : 5  ( 2 : 1 )

Po ostudě v Bánově ( 22.8.2021 – 1 : 4, „Co je to FOTBAL a jak se TO hraje?!“) a vlažnému výkonu v Uherském Ostrohu ( 4.9.2021 – 1 : 5, „… ale to jsme nevěděli že se hraje na branky!!!) přišla těžká dorostenecká hodová deka v podobě kruté lekce od Hradčovic ( 11.9.2021 – 2 : 3). Ale tentokrát naši dorostenci konečně zabrali. Ale nebyla to ze začátku žádná spanilá jízda. I přes důrazné varování na zachycení začátku utkání, kdy jsme si vždy v podstatě prohráli celý zápas, se scénář opakoval. V 9. minutě to bylo 0 : 2 a jen milosrdná konstrukce naší brány nás v 15. minutě ochránila před debaklem. Snad symbolicky právě náš kapitán Mira Koktavý nastartoval v 33. minutě zvrat jak v tomto zápase, tak i v našem celkovém herním projevu. Začali jsme hrát, začali jsme si věřit a … začalo se nám i střelecky dařit. Další branky v síti domácích pak už byly jen přirozeným důsledkem stoupajícího sebevědomí našich hráčů a těžkého hodového procitnutí domácích. První došlo k srovnání skóre Ondrou Koktavým v 66. minutě a pak už následovaly čisté „řeznické“ zářezy od Ondry Kolínka v 69., 90. a 93 minutě. Důležitým prvkem zápasu byl, tak jako v zápasech předchozích, mimořádný bojovný výkon žáků, kteří v dorosteneckém dresu hájí barvy Šumic. Právě ONI  jsou příkladem bojovnosti, pokory, odhodlání a optimismu, čehož se nám zatím moc u ostatních nedostává.

 

Šumice – Polešovice 2 : 1 ( 1 : 1 )

Potvrzení vzkříšení našeho dorostu se moc nepovedlo. Začátek zápasu opět stabilní – 12. minuta 0 : 1. A tím pádem opět donekonečna – nervozita, ztráta sebevědomí, frustrace, nervozita. Naprostá naivita při obranné činnosti. Tentokrát nás ale soupeř nebyl schopen důrazně trestat a tak jsme postupně převzali režii hry na domácím hřišti my. Ale jen vizuálně. To, co jsme byly schopni neproměnit, by se nevešlo ani na tyto stránky. Hradčovice se naštěstí neopakovaly a tak jsme „utrpěli“ těsné vítězství. Kaňkou zápasu je nepochopitelné selhání některých nejzkušenějších hráčů v závěru zápasu, kteří neunesli frustraci z vlastního výkonu a málem ohrozili poctivou odvedenou práci celého týmu.

Jestli se nám povede konečně odehrát soutěžní zápas podle našich ambicí a v kolektivním duchu a podle našich reálných možností, se snad dozvíme tuto sobotu 2.10.2021. V zápase s Březolupy v 15:00 hod.