Rozhovor s trenérem A-týmu Pavlem Dvořákem po skončení sezóny 2023/24.

7. 7. 2024

Přinášíme Vám rozhovor s trenérem A-týmu Pavlem Dvořákem po skončení sezóny 2023/24.

Trenére, jak bys celkově zhodnotil jarní část sezóny? Spousta fanoušků s napětím čekala, jak se se složitou situací vypořádáš.

Jarní část hodnotím pozitivně. Sám jsem měl velká očekávání, protože to pro mě byla zcela nová věc, ale od začátku přípravy jsem viděl na klucích, že to chceme společně zvládnout. Chtěli jsme se dobře připravit na jarní část sezony, což se myslím podařilo. Bohužel hned na začátku jara jsme museli řešit velké nepříjemnosti, kdy se nám zranil kapitán Honza Žampach, byli jsme bez brankáře, protože se Michal Piják chtěl vrátit do Luhačovic. K tomu nám odešel nejlepší střelec podzimu Tomáš Andrlík, který se vrátil do Bojkovic. Na poslední chvíli se nám podařilo domluvit Jaru Janíčka, který měl zájem se vrátit a pomoct nám. Všem se sluší moc poděkovat, jak se to zvládlo.

Odehrál se na jaro nějaký zápas, kde jsi byl s výkonem opravdu spokojený, a naopak, na který zápas bys nejraději zapomenul?

Odehrálo se víc zápasů, se kterými jsem byl spokojený. Byli to těžcí soupeři jako Kunovice, Nivnice a Bojkovice, derby doma s Újezdcem, kdy jsme vyhráli zcela zaslouženě. Krásný fotbal jsme hráli v Těšnovicích, kde jsme ale bohužel prohráli po našich chybách. Naopak nám nevyšel domácí zápas s Mladcovou, ten jsme odehráli velice špatně.

Jaro jste odehráli s poměrně úzkým kádrem, kde sis často musel půjčovat kluky z dorostu. Jak hodnotíš jejich působení v týmu mužů?

Kádr byl opravdu úzký, proto jsem rád, že kluky z dorostu můžeme využít, je v nich velký potenciál, fotbal je baví. Vždy, co s námi byli a nastoupili, tak nám pomohli, doufám, že jim to vydrží.

V předešlé otázce jsme se věnovali úzkému kádru. Můžeš už teď prozradit, zda náš tým někdo posílí v letní přestávce?

V první řadě jsem rád, že všichni zůstali, a navíc se nám podařilo doplnit kádr o dva hráče. Prvním je Martin Šerý, který hrával v Horní Lidči a druhým je Evžen Sergiyenko, který hrával pražskou A třídu. Oba to jsou obránci, věřím že nám pomůžou.

Jak vypadá zdravotní stav u dlouhodobých marodů Ondry Koktavého a především kapitána Honzi Žampacha?

Co se týká těchto kluků, Ondra by měl začít přípravu už normálně a Honza začal během jara s lehkým běháním. U něho je to na delší čas, zranění měl vážnější, bude záležet na něm, jak se bude cítit.

Na jaro kolovala informace o tom, že dlouholetá opora a jeden z lídrů týmu Standa Pilka bude po sezoně končit. Jak to tedy bude? Podařilo se Ti ho přemluvit k pokračování? Jistě má týmu ještě co nabídnout!

Standa s námi bude i v další sezoně, chce si prodloužit kariéru o rok a má stále co nabídnout. Je to srdcař, můžeme ho využít na více postech. Všechny potěšilo, že se tak rozhodl.

Jak bude probíhat letní příprava? Chystáš něco speciálního?

Přípravu zahájíme druhý týden v červenci, hned první týden se sejdeme 3 krát, další týden máme domluvený zápas s Dolní Lhotou. Pak nás čeká ještě jeden zápas s dorostem Brodu a tím příprava končí. Je to velmi krátké, doufám, že se dobře připravíme. Někteří kluci budou různě na dovolených, takže si musí udělat i individuální přípravu.

Jaké dáváš týmu cíle do podzimní části sezóny a s čím bys byl spokojený?

Cíl dávám hrát klidný střed tabulky. Věřím tomu, že tým na to má a s tím bych byl opravdu spokojený.

Pavle, přejeme Ti, ať se daří Tobě i celému týmu a těšíme se na podzimní zápasy!