KS starších žáků 1. kolo

8. 9. 2022

FK Dolní Němčí – TJ Šumice  0:2

Branky : Ondřej Urbánek 2

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: První utkání letošní sezóny 2022-2023 bez našeho nejlepšího střelce minulé sezóny Michala Kolínka, který nyní střílí branky v Uherském Brodě, jsme zvládli velmi dobře. Za nepříznivého počasí, pršelo celé utkání, byl těžký terén a naše mužstvo se s tím vypořádalo se ctí. Nepouštěli jsme soupeře na naši polovinu hřiště a neustále jsme se tlačili směrem dopředu. Postupem času jsme se začali dostávat do šancí, kdy jen díky těžkému terénu a nepřesnosti se nám nedařilo dát gól. To se nám podařilo až ve 23. minutě hry, kdy samostatný nájezd na gólmana bezpečně proměnil Ondra Urbánek. Velmi dobře nám funguje přetáčení hry, kdy tímto naši útočníci získávají více volného prostoru ke svému prosazení a možnému zakončení. Na této hře budeme stavět celou sezónu, neboť volný prostor pro rychlé hráče je ideální k nebezpečným průnikům do obrany. Bohužel a jak už to je pro šumický fotbal příznačné, neproměnili jsme další 2-3 gólové příležitosti a do kabin odcházeli jen s jednogólovým náskokem. Nicméně v kabině jsme si řekli, že budeme pokračovat tak jako v první půli. Do druhé půle jsme vstoupili nešťastně, neboť zcela ojedinělý protiútok soupeře jsme dobře nezachytili a náš brankař po vyběhnutí fauloval a zranil hráče domácích. Dokonce si tento faul zasluhoval červenou kartu, neboť hráč soupeře šel v tuto chvíli sám a jen milosrdenství rozhodčího nás zachránilo od toho, že bychom hráli v 10 hráčích. Toto byl jeden z mála okamžiků zápasu, kdy soupeř zahrozil, jelikož po celé utkání jsme měli optickou převahu a byli jsme lepším mužstvem. Ve druhé půli pokračovala přehlídka neproměněných šancí a pokud bych měl počítat, kolik by utkání mělo fakticky skončit, mělo být skóre 0:7. Až těsně před koncem v 66. minutě hry nás uklidnil opět Ondra Urbánek, kdy po úniku obraně soupeře, tváří v tvář brankáři, neomylně svou šanci proměnil. I když by se u nás v předváděné hře našly chyby, ty budou vždycky, navíc se mužstvo musí ještě sehrát, celkový dojem byl velmi dobrý a jen svědomitá práce na trénincích nás posune ještě dále. Zejména starším klukům patří poděkování, neboť absolvují za víkend dvě mistrovská utkání (jedno v dorostu), což není zrovna jednoduché. Už nyní je vidět, že se potýkají s drobnými svalovými obtížemi, které budeme chtít co nejvíce eliminovat, cvičením, protahováním, strečinkem, odpočinkem. Každopádně v Dolním Němčí velmi dobrá práce celého mužstva a zasloužená výhra. Kaňka zápasu je zákrok našeho brankáře na hráče soupeře, neboť pokud gólman nemá na 100% míč, nemůže do toho takto nebezpečně jít!

Hráč utkání starších žáků:  Barbora Synčáková – jako jediná dívka v týmu, která se k fotbalu po delší době navrátila, bude pro nás velkým přínosem. Vzhledem ke své postavě, rychlosti, důrazu, působí na obranu soupeře s velkým respektem. V tomto zápase několikráte bylo vidět, že soupeř před ní raději uhne, než aby s ní šel do souboje, z čehož nám plynou větší šance dostat se k brance soupeře.

Sestava: Matěj Urbánek – Samuel Jorda, Alex Zuborňák, Matěj Bemer, Filip Le –  Matěj Krovina, Jan Zahálka (kapitán mužstva), Ondřej Ševčík, Kryštof Košiba – Ondřej Urbánek, Barbora Synčáková. Střídající hráči:  Jakub Mulko, Daniel Pilát, Radim Lidiak, Eliáš Bruštík, Štěpán Hauerland.