KS starších žáků 18. kolo

30. 5. 2022

FA Zlechov – TJ Šumice  1:6 (0:2)

Branky: Ondřej Urbánek a Kryštof Košiba 2, Jan Zahálka, Alex Zuborňák

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: Do Zlechova jsme zajížděli s mírnými obavami, neboť minulý zápas jsme se Zlechovem prohráli 3:7 a také nám chyběl ze zdravotních důvodů náš kapitán Michal Kolínek. Povzbuzením pro mužstvo bylo to, že u mužstva domácích nebyl v sestavě jejich nejlepší střelec Deutsch. Hráčům byla v kabině naordinována důsledná obranná činnost s rychlým přechodem do útoku. Od úvodu utkání jsme hráli z větší části na soupeřově polovině a po jedné z útočných akcí náš kapitán Honza Zahálka technickou střelou přehodil brankáře a vedli jsme. Do poločasu jsme se trefili ještě jednou, kdy soupeřův brankář neměl při střele Alexe Zuborňáka z velké dálky svědomí čisté a pustil za svá záda asi všechny střely, které šly na bránu. Nicméně na naši bránu byli také asi dvě až tři nebezpečné šance soupeře, ale měli jsme velké štěstí, neboť soupeř nedokázal buď přesněji, nebo razantněji, zakončit. Do kabin jsme odcházeli s náskokem 2 branek a ve druhé půli se naplno projevila zkušenost mužstva. Toto se stáhlo na vlastní polovinu, nechalo soupeře hrát a po zisku míče jsme přešli v rychlý protiútok. Tato taktika se vyplatila na 100%, neboť po přesných přihrávkách a přesných pasech za obranu soupeře a mezi obránce, kde vznikaly díry, naši záložníci a útočníci z toho vytěžili maximum. Nejenže jsme přesvědčivě zvítězili, ale utkání jsme zvládli velmi dobře takticky, z čehož je zřejmé, že mužstvo dospívá ve velmi dobrý tým. Pochvalu zasluhuje  tak celé mužstvo a vyzdvihnout se musí výkon Samuela Jordy, který dobře odehrál celý zápas za starší žáky a následně i za mladší.  Při pohledu na tabulku má soutěž pro nás náboj v tom, že můžeme ještě zabojovat o druhé místo. Kdo by to před začátkem sezóny řekl?

Hráči utkání starších žáků:  Jan Zahálka – jako správný kapitán jako první zavelel k útoku prvním vstřeleným gólem a následně pak byl strůjcem hned několika průnikových přihrávek skrze soupeřovu obranu, ze kterých padlo několik branek. Přesně taková hra se od tohoto hráče očekává.

Sestava: Matěj Urbánek – Alex Zuborňák, Samuel Jorda, Matěj Bemer, Lukáš Slabiňák –  Ondřej Ševčík, Lukáš Synčák, Šimon Synčák, Kryštof Košiba – Ondřej Urbánek, Jan Zahálka. Střídající hráči:   Daniel Pilát.