KS starších žáků 17. kolo

24. 5. 2022

TJ Šumice – TJ Dolní Němčí  3:0  (3:0)

Branky: Michal Kolínek, Kryštof Košiba, Alex Zuborňák

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: I když je Dolní Němčí v tabulce poslední, tak díky tomu, že v základní 11 hráčů je celkem 7 hráčů ročníku 2007, dal se očekávat vyrovnaný souboj. Nicméně od úvodu utkání a v jeho následujících minutách bylo znát, že jsme lepším týmem, kdy kombinační hrou a hlavně rychlými útočnými výpady jsme se dostávali do nebezpečných situací. V 10. minutě zápasu se prosadil, s bolestmi zad hrající Michal Kolínek, a 4 minuty po něm Kryštof Košiba. Mužstvo se uklidnilo a dá se říci, že jsme kontrolovali hru. Dostali jsme se i do dalších šancí, ale neproměnili jsme. Soupeř nebyl výrazně nebezpečný a nedokázal se proti naší organizované obraně prosadit. Do poločasu jsme ještě skóre navýšili krásnou střelou zdálky Alexem Zuborňákem. Po poločase i s vědomím, že vedeme o tři branky, tempo hry opadlo, možná i díky tomu, že náš kapitán musel ze zdravotních důvodů ze zápasu odstoupit a to je vždy vzpruha pro soupeře. Nicméně ještě předtím měl obrovskou šanci, kterou neproměnil v gól. Stále jsme víceméně kontrolovali hru, ale s postupem času již i nám začaly odcházet síly a spíše jsme se těšili na konec utkání. To nakonec přišlo, vyhráli jsme, zaslouženě. Tým zasluhuje pochválit, neboť každý zápas pro nás bude těžký, neboť hráči žáků hrají současně i za dorost, což je pro ně fyzicky obrovsky náročné, neboť hrají proti hráčům, kteří jsou i o 5 let starší. To se musí někde projevit. Až budou naši žáci hrát jen za jednu věkovou kategorii, věřím, že okamžitě se to projeví ve kvalitě předváděné hry. Bohužel situace v našem dorostu je taková jaká je a cítíme potřebu našim starším klukům pomoci, což je všem starším žákům, kteří na jejich zápasy chodí, chvályhodné a za což jim děkuji.

Hráči utkání starších žáků:  Alex Zuborňák, Matěj Bemer – prvně jmenovaný svůj výborný výkon okořenil gólem. Takhle si představuji práci předstopera, který po získání míče v obraně dokáže přejít do útočné fáze a míč buď přesně rozdat nebo zakončit. Druhý jmenovaný snad neprohrál jediný souboj a soupeř přes něj neměl šanci projít. Jeho zarputilost, bojovnost, nasazení a odhodlání je příkladná pro všechny.

Sestava: Matěj Urbánek – Lukáš Synčák, Alex Zuborňák, Matěj Bemer, Lukáš Slabiňák –  Michal Kolínek, Ondřej Ševčík, Šimon Synčák, Kryštof Košiba – Ondřej Urbánek, Jan Zahálka. Střídající hráči:  Samuel Jorda, Daniel Pilát, Jakub Mulko.