KS starších žáků 16. kolo

16. 5. 2022

TJ Strání – TJ Šumice  2:3 (1:0)

Branky : Michal Kolínek 3

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: Ke druhému mužstvu tabulky jsme zajížděli s respektem, ale nikoli strachem. Již od úvodních chvil zápasu bylo zjevné, že tento se bude odvíjet v závislosti na nejstarší hráče oddílů, neboť vyspělí hráči Strání soustředění do středové osy budili velké obavy. Ty se několikrát naplnili, neboť kombinační hrou se náš protivník dostával k naší bráně a jen střeleckou nemohoucností nevstřelil gól. První půli jsme hráli proti větru a chvílemi to vypadalo, že neumíme do míče pořádně kopnout, ale i přesto jsme se dostali do nebezpečných protiútoků, které jsme však přesněji nezakončili. Soupeř byl stále více nebezpečnější a při jedné z pěkných kombinací volných hráčů nám dal gól. Následovaly jeho další šance, které jsme opravdu jen stěží odvraceli, kdy náš brankař dokonce vykopl míč po samostatném nájezdu a rozhodl tak o tom, že do kabin se šlo za pro nás příznivého skóre 0:1, pokud by soupeř proměnil všechny vyložené šance, rozdíl by byl daleko větší. Měli jsme jistě velký kus štěstí. Do druhé půle jsme nastoupili opět vlažně a soupeř nás trestal, bylo to 0:2 a zdálo se být, že nejsme schopni se zápasem nic udělat. Opak byl ale pravdou, soupeř byl možná příliš uchlácholen vedením, ale spíše se zdálo, že těmto hráčům dochází energie. Naopak my za podpory větru, který asi byl v této fázi zápasu rozhodující, jsme se konečně dlouhými míči dostávali za obranu soupeře a začali jsme být opravdu nebezpeční. Otáčením hry z jedné strany na druhou, kde je více volného prostoru, je pro nás stěžejní, neboť máme ve svém týmu na obou stranách hřiště hráče, kteří se dokáží společně s útočnou řadou prosadit. Kapitán mužstva Michal Kolínek zavelel k útoku a v 55. minutě snížil na rozdíl jediné branky. Následným tlakem jsme si vynutili penaltu, kterou jsme bezpečně proměnili v 60. minutě a v 68. minutě jsme zaslouženě rozhodli o vítězství v zápase. Byla to úžasná třináctiminutovka, ze které musel být náš fanoušek nadšený. Jakým způsobem se mužstvo zvedlo a otočilo zápas se jen tak nevidí a je k tomu zapotřebí velké morální sebevědomí, které se v tomto zápase projevilo naplno. I když naši hráči hrají současně i za dorost, na konci utkání to nebylo vůbec znát a naopak u soupeře se zdálo, že fyzicky odešel. Možná jsme v zápase měli i velký kus štěstí, ale to k fotbalu patří a pokud tomu štěstí půjdeme naproti poctivým přístupem k tréninkům, ono se jednoduše dostaví a projeví jako v tomto zápase. Kluci všichni zaslouží velkou poklonu, v tomto zápase ukázali, jaká je v nich morální síla, kterou dokáží otáčet nepříznivý vývoj zápasu. Co je k zamyšlení je skutečnost, že v současné době disponujeme pouze 11 hráči, kdy jakýkoli výpadek, kteréhokoli hráče ze sestavy, neumíme adekvátně nahradit.

Hráč utkání starších žáků:  celý kolektiv hráčů – vůbec se nedá určit konkrétní hráč, neboť všichni podali nadstandardní výkon a vypíchnout pouze jednoho by tak bylo nefér. Mužstvo udělalo velkou radost nejen našim věrným fanouškům, ale dokonce i trenérovi, a to už je co říct.  🙂

Sestava: Matěj Urbánek – Lukáš Synčák, Alex Zuborňák, Matěj Bemer, Lukáš Slabiňák –  Michal Kolínek, Ondřej Ševčík, Šimon Synčák, Kryštof Košiba – Ondřej Urbánek, Jan Zahálka.  Střídající hráči:  Samuel Jorda, Daniel Pilát.