KS starších žáků 15. kolo

9. 5. 2022

TJ Šumice – FC Luhačovice  6:5 (3:3)

Branky: Michal Kolínek 4, Kryštof Košiba, Ondřej Urbánek

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: Na začátku utkání jsme věděli, že nás čeká nelehké utkání a to hned z několika důvodů. Pět hráčů ze sestavy hrálo sobotní zápas za dorost, tudíž únava mohla hrát svou roli. Hráči hrají několik zápasů navíc a dochází k různým zraněním, které opět negativně ovlivňují děj hry. A nakonec soupeř přes zimní přestávku posílil, což byla opět další výzva. Od toho se začalo odvíjet i celé utkání, soupeř byl velmi dobrý na míči, velmi dobře kombinoval a přihrávkami se dostával na naši polovinu hřiště, nicméně nebyl nebezpečný a protiútoky se nám dařilo úspěšně odrážet. My jsme čekali na svou chvíli, neboť máme velmi silný útok, který se dokáže přes slabší obranu prosadit. To se nám i v první půli během 6 minut podařilo celkem třikrát, kdy zejména důraz Ondry Urbánka slavil úspěch v podobě jedné vstřelené a jedné vybojované branky, kterou vstřelil Kryštof Košiba. K tomu se přidal náš nejlepší střelec Michal Kolínek, jehož střelu-centr? si gólman srazil do brány.  Vedli jsme 3:0 a zdálo se, že máme utkání pod kontrolou, nicméně po našich velkých hrubkách v obranné činnosti, kdy neumíme pořádně kopnout do míče, soupeř vyrovnal a do kabin se šlo za nerozhodného skóre. Utkání tak bylo zcela otevřené bez určitého konce, ale pokud máte v týmu druhého nejlepšího střelce celé soutěže, budete vždycky nebezpeční a to se projevilo ve druhém poločase, kdy se Michal prosadil hned třikrát (jednou z penalty) a rozhodl tak o dostatečném náskoku a tedy i o výsledku utkání. Nicméně závěr zápasu byl již hodně o morálce mužstva, neboť nám již chyběly síly a i když jsme opět vedli o tři branky, tak soupeř mohutně dotahoval. V závěru zápasu jsme se již báli o vítězství, jelikož naše mužstvo opravdu fyzicky nestíhalo a jedná se tak i o šťastné vítězství, ale zasloužené, neboť hráči na hřišti nechali vše. Za zmínku stojí i to, že v tabulce střelců celé soutěže v ročníku hráčů narozených 2008 máme hned tři naše hráče na prvních 6 místech, což slibuje velmi dobrou příští sezónu. Je potřeba pokračovat v práci a nepolevit, abychom dobré výkony z mužstva žáků následně přetavily ve vítězství v další kategorii, dorostu.

Hráč utkání starších žáků:  Michal Kolínek – byť má zdravotní indispozici spojenou s bolestmi zad, tak na hřišti to není skoro znát. Je skutečným a příkladným kapitánem týmu, který táhne celé mužstvo, kdy toto vítězství po jeho 4 brankách je hlavně jeho zásluhou. Už dal zatím 31 branek v 15 utkáních, což jsou v průměru dvě branky na zápas, tudíž si mužstvo může říkat, že když nastupujeme, vedeme už 2:0. Avšak bez ostatních spoluhráčů by to samozřejmě nešlo.

Sestava: Matěj Urbánek – Lukáš Synčák, Alex Zuborňák, Matěj Bemer, Lukáš Slabiňák –  Michal Kolínek, Ondřej Ševčík, Šimon Synčák, Kryštof Košiba – Ondřej Urbánek, Jan Zahálka. Střídající hráči: Jakub Mulko,  Samuel Jorda, Daniel Pilát.