29.09.2019 Šumice – Velehrad

2. 10. 2019

29.09.2019 : Šumice – Velehrad 10:0 (poločas 6:0), Střelci branek: Ondřej Kolínek a Ondřžej Koktavý po 3, Tadeáš Tlach 2, Michal Kolínek, Lukáš Synčák

Sestava: Matěj Kukuča – Matěj Bemer, Tadeáš Tlach, Jonáš Šidlo, Lukáš Slabiňák – Kryštof Košiba, Michal Kolínek, Ondřej Koktavý, Šimon Synčák – Alex Zuborňák, Ondřej Kolínek. 

Hráči na střídání: Ondřej Ševčík, Jakub Strapina, Lukáš Synčák, Vojtěch Živnéř, Jan Zahálka, Filip Prachař

Hodnocení zápasu: V nedělním pěkném dopoledne jsme se sešli v parádním počtu 17 hráčů na utkání s žáky Velehradu, kteří moc góly nedávají, ale také nedostávají. Vzhledem k tomu, že trenér hostujícího celku dopředu avizoval, že není mužstvo kompletní, od toho se také odvíjela hra v poli. Na soupeře jsme doslova vlétli a již ve 3. minutě zápasu jsme vedli 3:0 díky našemu kapitánovi a nejlepšímu střelci soutěže. V první půli jsme měli neustále navrch, byli jsme lepší ve všech herních činnostech a soupeře jsme doslova nepouštěli za vlastní půlku. Byly akorát okamžiky, kdy hráči č. 5 a 12 (oba hráči Starého Města s níž je Velehrad pro tuto sezónu spojen) se dokázali na chvíli prosadit do doby, kdy jim byl odebrán míč. Spolupráce mužstva fungovala dobře a bylo to i tím, že soupeř nám to jednoduše dovolil. Nebránil a nenapadal nás nijak důsledně, kdy hlavně v záložní řadě jsme měli dostatek času a prostoru zakládat protiútoky a zakončovat útočné akce. Do kabin jsme tak odcházeli spokojeni s 6 gólovým náskokem a znuděný brankař Matěj chtěl jít do pole. Do utkání se více zapojili i hráči, kteří nedostávají moc příležitostí, ale toto jsou právě zápasy, kdy se mohou aktivně zapojit a seznámit se se žákovskou kopanou. Je velmi důležité mít širokou základnu a to pro případ možných nemocí, zranění, rodinných záležitostí a podobně. Druhá půle utkání se odvíjela ve stejném duchu a přidali jsme další 4 branky, některé opravdu po velmi pěkných kolektivních akcích a zaslouženě jsme tak zvítězili. Při pohledu na tabulku po odehraných zápasech se všemi soupeři je to pěkný pohled, nicméně nebudeme nijak polevovat a hráče budeme motivovat k tomu, aby v každém utkání předvedli co nejlepší výkon, který přetavíme v další vítezství.

Nejlepší hráč utkání: – Honza Zahálka – v tomto zápase ukázal, že je nebojácný a že z hráčů, kteří k nám letos přešli z přípravky je zatím nejlépe  adaptovaný na žákovský fotbal, se kterým se zatím nejlépe sžil. Pro ostatní mladší kluky je příkladem, jak by to i u nich mělo vypadat a chce to jen trochu více odvahy. Škoda je to, že výborný výkon neokořenil vstřeleným gólem, i když šance měl. Takže příště, třeba hned v sobotu v Osvětimanech.

Naši kanonýři v soutěži: Ondřej Kolínek 34, Ondřej Koktavý 5, Michal Kolínek a Tadeáš Tlach 2, Matěj Kukuča, Kryštof Košiba, Jan Zahálka, Alex Zuborňák, Lukáš Synčák.