KS starších žáků 11. kolo

11. 4. 2022

Šumice – FA Zlechov 3:7  (1:2)

Branky: Kryštof Košiba, Ondřej Urbánek, Michal Kolínek

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: Jarní část sezóny jsme začali utkáním s posledním mužstvem soutěže. Před utkáním byli naši hráči upozorněni, že nás nečeká žádné lehké utkání, neboť jsme věděli, že do týmu přestoupil nejlepší střelec soutěže Deutsch. Hra se od počátku nevyvíjela moc dobře, neboť jsme nechávali soupeře hrát a to se nám vymstilo už ve 4. minutě, kdy z nepozornosti naší obrany se soupeř dostal k jednoduchému zakončení, které skončilo úvodní brankou v naší síti. V 16. minutě z centru do našeho vápna došlo k situaci, kdy hned tři nikým neatakovaní hráči soupeře šli do hlavičky ze které padl druhý gól. Až po tomto gólu jsme se probudili a začali získávat míče, kdy z jednoho z protiútoků došlo k faulu v šestnáctce na našeho hráče, penalta, kterou jsme bohužel neproměnili. Nicméně hra se začala otáčet v náš prospěch a získávali jsme stále více navrch. Ve 21. minutě z jednoho z centrů Kryštofa Košiby, skončil s udivením soupeřova gólmana i všech ostatních v síti a snížili jsme na 1:2. Dostali jsme se i do dalších gólových příležitostí, ale tyto jsme již do konce poločasu neproměnili, za zmínku stojí tyčka Michala Kolínka, která měla skončit gólem. V kabině jsme si řekli, že budeme pokračovat v nastaveném tempu, kdy v kombinaci na hřišti jsme byli lepší. Do 10 minut druhé půle jsme skóre otočili po brance Michala Kolínka a hlavně po gólu Ondry Urbánka, který výborným a důsledným napadáním soupeře míč vybojoval a uklidil do branky. Za stavu 3:2 pro nás a ve chvíli kdy se zdálo, že máme utkání pod kontrolou a budeme přidávat další branky, stalo se něco, na co nejsme zvyklí. Zcela zbytečně jsme se začali utápět ve vlastních kličkách, ztráceli jsme míče uprostřed hřiště a hlavně zcela nedůsledně jsme nechali nejvíc nebezpečného hráče volného. Deutsch měl čas zpracovat si míč, otočit se k naší bráně, jednoduše si ho hodit mezi hráči a jelikož naše obrana vždy stála ve špatném postavení, měl otevřenou cestu k naší bráně. Za 15 minut bylo vše jinak, Deutsch nám vždy utekl, my jsme na to nijak nereagovali, nezdvojovali nebo neztrojovali obranu, nedůsledně jej obsazovali a padly do naší sítě 4 branky a hned bylo skóre 3:6. Ano, za 15 minut hry 4 góly! V 61. minutě bylo prakticky po utkání, naši hráči na to nedokázali nijak reagovat, bohužel jsme nebyli schopni nakopnout míč do správného prostoru za obránce, kde bychom se mohli rychlostně prosadit. Svou nedůsledností a naivitou v obraně jsme si prohráli zápas. Pro další zápasy je to ponaučením, že takto bránit nelze, jelikož soupeř nás bude proti našemu brankáři z mladších žáků tvrdě trestat. Navíc vedli jsme 3:2 a nebylo v tuto chvíli kam spěchat a zbytečně otvírat zadní vrátka, které byly doslova otevřeny jako „vrata“. Nedá se nic dělat, musíme to hodit za hlavu, neboť nyní nás čeká soupeř z opačné strany tabulky a to první Morkovice, na které se musíme při trénincích připravit.

Hráč utkání starších žáků:  Ondřej Urbánek – doslova dřel pro mužstvo, bylo ho plné hřiště, bojoval, rval se se soupeřem, vybojoval penaltu a dal zaslouženě branku. Takto si představuji nasazení a bojovnost hráče, který na hřišti nechá v zápase vše.

Sestava: Matěj Urbánek – Lukáš Synčák, Alex Zuborňák, Samuel Jorda, Matěj Bemer – Jan Zahálka,  Ondřej Ševčík, Šimon Synčák, Kryštof Košiba – Ondřej Urbánek, Jakub Mulko. Střídající hráči: Michal Kolínek, Martin Kusák.