KS starších žáků 6. kolo

4. 10. 2021

Mařatice – Šumice 2:0

Hodnocení trenéra k utkání starších žáků: Na zápas do Mařatic jsme odjížděli v roli favorita, neboť v předešlém zápase proti Morkovicím jsme se výborným výkonem a vítězstvím dostali na první místo tabulky. Na hřišti v Mařaticích celkem dosti foukalo a první půli jsme hráli po větru. Soupeř nastoupil s úsilím urputné obranné činnosti a bránil snad v 8 hráčích a velmi těžce jsme se dopředu prosazovali. Nicméně hra se odehrávala víceméně na soupeřově polovině, ale také se stalo, že soupeř zahrozil směrem dopředu z rychlých brejků, ale s tím jsme si dokázali poradit. Soupeř byl na nás perfektně připraven, věděl o síle, která směřuje z naší pravé strany a Michala zdvojovali a někdy ho bránili i tři hráči a bylo to velmi těžké se zde prosadit. Někdy se zdálo, že soupeř hraje příliš tvrdě a někdy i nefér, ale takový je už někdy fotbal a laťku tvrdosti a regulérnosti nastavuje rozhodčí. Zápas byl tvrdý, ale víceméně fér.  I přesto se nám prosazení povedlo, ale vlivem různých aspektů ve velké rychlosti, nerovnosti terénu a větru došlo k nepřesnému zakončení. Již v první půli se zranil Lukáš Synčák a pokud budeme počítat chybějící bratry Urbánkovi, tak nám ze základní sestavy vypadli celkem tři hráči a to je na naše mužstvo mnoho, jelikož nemáme tak silnou hráčskou základnu. Poločas byl 0:0 a do druhé půle jsme nastoupili proti větru a soupeř se začal blížit k naší brance častěji. Po jednom z faulů 20 metrů od branky přímým kopem hráči Mařatic šli do vedení, kdy kop to byl velmi pěkný a náš brankař neměl šanci.  Hra pokračovala a spíše se jednalo o bitvu než nějaký pěkný fotbal, jelikož terén a vítr dělal hráčům na obou stranách problémy. Nicméně pořád to bylo o gól a bylo o co hrát a snažili jsme se s tím něco udělat, ale opět soupeř se soustřeďoval na urputné bránění a nám se to dopředu moc nedařilo. Snaha našeho mužstva neměla gólovou tečku a naopak soupeř jedním dá se říci vysokým odkopem míče na naši polovinu překvapil našeho brankaře, kterého míč jednoduše přeskočil a prohrávali jsme o dva góly. Byl to laciný gól, ale i takové se dostávají. Nicméně po této brance naše mužstvo sklopilo hlavy a tato jednoduchá branka soupeře nás srazila. Zápas jsme odehráli s nasazením, bojovně a tak, na co v této sestavě máme. Bohužel musíme říci, že v kádru máme základní 11 hráčů a pokud se nesejdeme kompletní, jsme oslabeni. Zápas jsme odehráli se ctí a vůbec jsme nepředvedli špatný výkon, za který bychom se měli stydět. Navíc pokud se podíváte do Wikipedie, Mařatice, část Uherského Hradiště, má 7500 obyvatel a má tak z čeho mezi hráči vybírat. Prohrát zde není žádná ostuda. Jedeme dál a budeme se dívat dopředu. Nyní se připravíme na další nelehký zápas proti Hluku.

Hráči utkání starších žáků:  Honza Zahálka – doslova se pral s celou obranou soupeře, kdy jeho pracovitost na hrotu útoku je pro všechny příkladná. Pokud měl míč, tak se snažil jej podržet a rozehrát. Vzhledem k urputnému bránění soupeře se nedostal do šance, ale nikdy nepřestal hrát, snažit se a bojoval až do konce.

Sestava: Jakub Mulko  – Matěj Bemer, Lukáš Synčák, , Lukáš Slabiňák, Alex Zuborňák – Michal Kolínek,  Šimon Synčák, Martin Kusák, Kryštof Košiba – Filip Prachař, Jan Zahálka. Střídající hráči: Aleš Kunčík, Daniel Pilát, Samuel Jorda, Ondřej Ševčík.