Turnaj mladších a starších žáků Bojkovice

26. 1. 2020

3. ročník memoriálu Pavla Floreše, 25.1.2020, Bojkovice, sportovní hala

V sobotu dne 25.1.2020 jsme se zúčastnili turnaje v Bojkovicích a přijali jsme pozvání na turnaj v obou kategoriích, v mladších žácích (ročník 2007-2008) tak i starších žácích (ročník 2005-2006). Náš žákovský fotbal zažívá velmi dobré období, hráčů je hodně, jsou fotbalově na skvělé úrovni, jejich chuť, odhodlání a nadšení přitahuje dokonce další hráče, kteří doposud fotbal nehráli, což je jen dobře. Proto jsme také přijali nabídku ukázat se v Bojkovicích před mužstvy, které hrají o jednu nebo dokonce o dvě soutěže výše a vůbec jsme nebyli za žádného otloukánka.

Mladší žáci se předvedli ve velmi dobrém světle, i když začátek turnaje jsme nezachytili tak jak bychom si představovali, jelikož naši kluci byli zaskočeni rychlostí v jakém tempu soupeř z Hluku do utkání nastoupil a prohráli jsme 6:2. V druhém utkání proti Bojkovice B jsme již věděli, že musíme zrychlit a hrát zodpovědněji dozadu a zvítězili jsme zcela zaslouženě  3:1. Další zápas s ČSK Uh. Brod jsme byli vyrovnaným soupeřem, kdy jen po našich hrubkách v rozehrávce jsme dostávaly zbytečné góly a díky této nezkušenosti jsme prohráli 3:5. Utkání s domácími bylo jednoznačné, kdy rozdíl ve výkonnosti hráčů byl zcela evidentní a prohráli jsme 0:6. V posledním zápase se Stráním jsme již hráli o umístění a odehrávalo se vyrovnané utkání s tím, že soupeř šel do vedení 2:1, nicméně 5 sekund před samotným koncem utkání náš brankař, Kryštof Košiba, dalekým odkopem přes půli hřiště překvapil soupeřova brankaře, vyrovnali jsme a tím jsme se dostali na celkové 4. místo v turnaji. V dobře obsazeném turnaji jsme se tedy umístili na velmi pěkném místě a kluci zaslouží velkou pochvalu, jelikož hráli s nasazením, bojovali až do konce a v žádném utkání jsme vyloženě nepropadli. Je potřeba si ale uvědomit, že je stále na čem pracovat a zlepšovat se, abychom příště potrápili například i domácí Bojkovice. Nejlepším hráčem mladších žáků byl Michal Kolínek.

Turnaj starších žáků byl poznamenán velkou marodkou, jelikož chřipková epidemie zařádila právě v této kategorii. U nás se to projevilo v tom, že místo pěti straších žáků na turnaj přijeli jen 3 a i ti byli rovněž zdravotně indisponováni a hráli s velkým sebezapřením, za což jim patří velký dík (doufejme, že je to více zdravotně nepostihne), že nenechali kluky z mladších žáků odehrát ještě celý turnaj straších žáků. Jak je z výše uvedeného zřejmé, turnaj straších žáků pro nás měl být velmi náročný z pohledu, že budeme s mladšími žáky, kteří měli za sebou svůj turnaj, hrát proti mužstvům jednak z vyšších soutěží a navíc proti výrazně starším. Opak byl pravdou a turnaj starších žáků byl od těch mladších herně rozdílný, kdy až na mužstvo Bojkovic byli ostatní soupeři i pro nás hratelní, což bylo překvapením, neboť se nehrálo již v takovém vysokém tempu jako u mladších. Za soupeře jsme měli domácí Bojkovice, dále Slavičín, ČSK Uherský Brod, Hluk a Strání. Opět komu jsme skutečně nestačili, bylo vyspělé mužstvo Bojkovic, ale s ostatními jsme odehráli rovnocenná utkání, kdy ve dvou jsme prohráli smolně o jeden gól, které jsme obdržely vždy v samotném závěru utkání. Koho jsme porazili a to výrazně 7:0 bylo mužstvo z Hluku, které marodka postihla nejvýrazněji a turnaj odehrálo doslova téměř s mladšími žáky. Na konci turnaje jsme měli aktivní skóre!, což je velmi dobré. Opět se ukázalo, že i když jsme byli oslabeni a hráli jsme také s mladšími žáky, těmto mužstvům jsme byli vyrovnaným a rovnocenným soupeřem a góly jsme někdy obdržely hloupé a z nezkušenosti. Nejlepším hráčem našeho mužstva starších žáků byl vyhlášen mladší žák Kryštof Košiba, ale poděkování patří naprosto všem hráčům a i jejich rodičům, kteří nás přijeli do Bojkovic podpořit. Na turnaji starších žáků jsme se umístili na solidním 5. místě a dokázali si, že by nám na příští sezónu třeba i Krajská soutěž slušela.

nástupnástup mužstvo ml. žákůtabulka ml. žácidiplom ml. žácinejlepší ml. žákst. žácidiplom st. žácinejlepší st. žák